НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2024 236

В НАТО остаточно вирішили пообіцяти Україні "незворотній шлях" до членства, - ЗМІ

Країни НАТО визнали, що Україна перебуває на "незворотному шляху" до членства в Альянсі. І це формулювання увійшло в остаточний проект спільної заяви Вашингтонського саміту.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповідає The Guardian, за даними анонімних джерел AFP, у підсумковій декларації саміту НАТО країни погодяться підтримати Україну на "її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО".

Видання зазначило, що декларація також повторить попередні формулювання про те, що Україна отримає офіційне запрошення до членства, "коли союзники погодяться й умови будуть виконані".

Саміт НАТО

Нагадаємо, що цього тижня в Вашингтоні проходить саміт НАТО. Одним із ключових питань є членство України в Альянсі.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна розуміє, що не отримає запрошення до Альянсу під час саміту, але очікує побачити "щось схоже на запрошення".

Водночас польський президент Анджей Дуда сподівається, що Україна отримає запрошення до НАТО на наступному саміті.

Тим часом, за даними заступника помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дугласа Джонса, під час саміту Північноатлантичного альянсу Україні запропонують "конкретні шляхи" для прискорення її майбутнього членства в НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
В НАТО остаточно вирішили пообіцяти Україні "незворотній шлях" до членства, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2024 236
Еще материалы раздела «Світ»