<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
13.07.2024 177

Валютні гойдалки: чого очікувати українцям влітку та до кінця року

З високою ймовірністю курс не вийде за межі діапазону 40,00–41,25.

14b6aee131191dc618c34491e665c0e4_13.07.24

Упродовж місяця гривня втратила 61 копійку відносно долара США. Хоча експерти прогнозують, що липень буде доволі спокійним, однак потім ситуація зміниться не на користь національної валюти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише "РБК-Україна".

За офіційним курсом НБУ, на 9 червня курс гривні становив 40,15 грн/дол., а до 10 липня він упав до 40,76 грн/дол. Основні причини – зниження надходжень валютного виторгу від експортерів та зростання попиту на іноземну валюту.

За даними очільника служби продажу казначейських продуктів банку "Авангард" Юрія Крохмаля, в червні волатильність курсу долара на міжбанківському ринку була обмежена коридором 40,10–40,90. Водночас НБУ задовольняв весь надлишковий попит, допускаючи помірні коливання курсу.

"Зазвичай літній період є відносно спокійним, що також сприяє помірній волатильності. Дії НБУ на ринку принципово не змінилися. Валютна лібералізація не призвела до якогось надмірного тиску на курс, який був би проблемою для регулятора", – зазначив він.

А очільник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що девальваційним фактором є дефіцитний торгівельний баланс України, який продовжує погіршуватися.

Очевидно, в липні побачимо аналогічну тенденцію – обсяги експорту зменшуватимуться. Тож попит на валюту залишатиметься доволі високим.

Раніше банкір повідомив, що на ринку валют курсові зміни будуть частими, проте прогнозованими. Основні зміни відбуватимуться в межах нових коридорів, не перетинаючи їх.

Оценка материала:

5.00 / 2
Валютні гойдалки: чого очікувати українцям влітку та до кінця року 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
13.07.2024 177
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»