НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
13.07.2024 240

Як у "Зоряних війнах": Південна Корея збиватиме дрони КНДР лазерною зброєю

Південна Корея цього року застосує лазерну зброю для збивання північнокорейських безпілотників, ставши першою у світі країною, яка розгорнула таку зброю у своїх збройних силах.

_soldaty_gettyimages_51337891_f65e6702de2e3f03c6363169500a0250_650x410_13.07.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Південна Корея назвала свою лазерну програму "проект "Зоряні війни".

Лазерна зброя для знищення дронів розроблена південнокорейськими військовими спільно з Hanwha Aerospace. Вони ефективні та дешеві, 1,45 долара за постріл, але безшумні та невидимі, йдеться у заяві Адміністрації програми оборонних закупівель (DAPA).

"Наша країна стає першою у світі, яка розмістить та застосує лазерну зброю, а можливості реагування наших військових на провокації Північної Кореї з використанням безпілотників будуть ще більше посилені", - заявила DAPA, назвавши цю зброю переломним моментом на майбутньому полі бою.

Представник DAPA пояснив на брифінгу, що лазерна зброя збиває безпілотники, що літають, спалюючи двигуни або інше електрообладнання дронів променями світла протягом 10-20 секунд.

У грудні п'ять північнокорейських безпілотників вторглися на територію Південної Кореї, яка формально все ще перебуває в стані війни з Пхеньяном, що спонукало Сеул підняти в повітря винищувачі та ударні гелікоптери і спробувати збити їх. Це було перше таке вторгнення з 2017 року.

Бойові дії в Корейській війні 1950-1953 років завершилися перемир'ям, а не мирним договором і створенням демілітаризованої зони між двома Кореями.

Сполучені Штати заявили, що Північна та Південна Корея порушили перемир'я, яке регулює їхній спільний кордон, відправивши безпілотники в повітряний простір один одного.

За даними американського некомерційного аналітичного центру RAND Corporation, такі країни, як Південна Корея, Китай та Великобританія, прагнуть розробити та впровадити лазерну зброю, також відому як зброю спрямованої енергії.

Аналітичний центр заявив, що існує значний інтерес до такої зброї з погляду протидії розповсюдженню дронів, а також націлювання на ракети в польоті чи супутники на орбіті.

Нагадаємо, у червні Південна Корея вирішила розглянути можливість постачання зброї в Україну. Це сталося після того, як Північна Корея та Росія підписали військовий пакт.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що ухвалить рішення про підтримку України зброєю на основі того, як діятиме новий договір між Москвою та Пхеньяном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як у "Зоряних війнах": Південна Корея збиватиме дрони КНДР лазерною зброєю 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
13.07.2024 240
Еще колонки: Колонки / Блоги