<
НОВИНИ ДНЯ: Горох буде готовим вже за 10-15 хвилин: ось, що треба робити  Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛК  Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифрою  Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Українувсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
13.07.2024 164

"Могли б дати фору F-16": авіаційний експерт оцінив можливості шведських літаків Gripen

Gripen є носіями SCALP, Storm Shadow.

24324595a78607cc7aa2b522581a6cd2_13.07.24

Шведські літаки Gripen, окрім ракет SCALP та Storm Shadow, можуть нести потужну ракету Meteor класу "повітря-повітря", яка працює на дуже серйозну дальність. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап в етері Еспресо.

Він каже, що на F-16 установлюється виключне американське озброєння, бо це концепція розвитку даної платформи.

"Важко одночасно засвоювати два літаки, і F-16, і Gripen, бо це велике навантаження на структуру ППО. Але з точки зору вирішення питань та задач, які у нас стоять на лінії фронту, було дуже гарно, якби можна було б засвоїти дві системи. Gripen вимагає дуже незначного обслуговування. У цих літаках закладено, що вони сідають на автобани, і це не у випадку аварійної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Експерт пояснює, що  Gripen є носіями SCALP, Storm Shadow.

"Крім того, до Gripen можна причепити серйозну, дуже потужну ракету Meteor класу "повітря-повітря". Ця ракета не може бути установлена на F-16", - зауважив авіаційний експерт.

Він додав, що в такому разіGripen міг би у цьому випадку дати навіть деякої фори F-16.

"Тому що ракета Meteor працює за іншими принципами. У цієї ракети стоїть прямоточний двигун і до останньої миті Meteor має велику швидкість на відміну від порохового двигуна, а також досить серйозну дальність. З такою дальністю можна було б лупити по Су-35 і Су-34. Тобто ракета Meteor є дуже потужною і далеко б’є. Ворог не мав б куди від неї дітися. Я жалкую, що у нас немає літаків Gripen, а на F-16 цю ракету поставити не можна", - резюмував Костянтин Криволап.

Нагадаємо, під час саміту НАТО у Вашингтоні Україна намагається отримати дозвіл США бити американською далекобійною зброєю по військових аеродромах на території РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Могли б дати фору F-16": авіаційний експерт оцінив можливості шведських літаків Gripen 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
13.07.2024 164
Еще материалы раздела «Ранкова кава»