НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.07.2024 3056

Коли спаде спека в Україні: прогноз синоптика

Друга і третя декади липня принесуть полегшення всій Україні.

До середини липня в Україні очікується період аномально спекотної та сухої погоди з можливими максимальними температурами до +40 °С. У другій і третій декадах липня температура зміниться. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

"14 липня на територію країни надійде гаряча та суха повітряна маса з пустель Середньої Азії. Через високий атмосферний тиск значних опадів не передбачається, лише в західних регіонах можливі локальні грозові зливи. Температура повітря буде суттєво вищою за норму, а в окремих місцях, можливо, будуть встановлені рекорди", – зазначив Кібальчич.

Тільки у другій і третій декадах липня температурне тло дещо знизиться.

"Це станеться завдяки ослабленню блокуального антициклону та деякій активізації синоптичних процесів із заходу. Однак попри все, середньодобові температури залишатимуться вищими за норму. Щодо опадів, то вони будуть випадати нерівномірно", – додав він.

За прогнозами синоптика, найбільше дощитиме в західних областях, на півдні та сході дощів не очікується.

Раніше синоптики повідомили, що пік спеки очікується від 12 до 15 липня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли спаде спека в Україні: прогноз синоптика 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.07.2024 3056
Еще материалы раздела «Суспільство»