НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2024 203

Байден дав зрозуміти, що не планує знімати кандидатуру з президентських виборів, - NYT

Президент Сполучених Штатів Джо Байден не продемонстрував жодних ознак того, що розглядає можливість відмовитися від участі в президентських виборах.

Про це свідчать його заяви під час підсумкової прес-конференції Вашингтонського саміту НАТО, пише РБК-Україна з посиланням на The New York Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

На запитання ЗМІ, чому він не передає естафету молодому поколінню, він відповів, що "серйозність ситуації" вимагає досвіду.

Глава Білого дому припустився кількох помилок, наприклад, сказав "віце-президент Трамп", маючи на увазі Камалу Гарріс.

Однак він також давав переконливі відповіді, глибоко занурюючись у деякі складні питання зовнішньої політики. Та провів більше часу за лекторською трибуною, ніж під час своїх двох останніх сольних прес-конференцій.

Спірна участь Байдена у виборах

Нагадаємо, після провальної участі в дебатах з Дональдом Трампом, у Демократичній партії вважають, що Байдену слід відмовитися від участі у цьогорічних президентських виборах, оскільки шанси перемогти опонента дорівнюють нулю.

Співрозмовники видання NBC News зазначили, що думка про те, що він повинен вийти з кампанії та передати номінацію від демократів комусь іншому, - найімовірніше, віце-президенту Камалі Гарріс, - широко поширена навіть у лавах кампанії та зовнішніх демократичних структур, які її підтримують.

Натомість Байден наполягає, що не планує залишати виборчу кампанію. Днями глава Білого дому написав листа колегам-демократам, яким намагається придушити внутрішньопартійний бунт проти його кампанії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден дав зрозуміти, що не планує знімати кандидатуру з президентських виборів, - NYT 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2024 203
Еще материалы раздела «Світ»