НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2024 864

Байден пояснив, чому не бачить сенсу говорити з Путіним

Президент США сказав, що наразі не бачить, що Путін готовий змінити свою поведінку.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що не готовий зараз говорити з російським диктатором Путіним, якщо він не збирається змінювати свою поведінку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це американський президент заявив на пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні.

Байден заявив, що наразі не бачить, що Путін готовий змінити свою поведінку.

"Я не бачу причин говорити з Путіним просто зараз. Не так багато він готовий зробити в сенсі зміни поведінки. Але немає світового лідера, з яким я не готовий взаємодіяти. Але чи Путін готовий говорити? Я не готовий говорити з Путіним, доки він не змінить свою поведінку", – заявив президент США.

Байден сказав, що російський диктатор був впевнений, що виграє війну, але наразі захопив лише 17,3% території України.

"Вони не були успішними, вони зазнали жахливих людських втрат. Вони втратили понад 350 тисяч військових убитими чи пораненими. Понад мільйон освічених молодих людей залишили Росію", – сказав Байден.

Голова Білого дому зазначив, що найближчим часом не варто очікувати, що в найближчому майбутньому поведінка Росії зміниться. Крім того, він пригадав виступ Путіна перед нападом на Україну і зазначив, що це ще раз доводить, що на Україні Кремль зупинятися не збирається.

Він повторив, що готовий говорити з будь-яким лідером, зокрема з Путіним, якщо Путін захоче говорити, зателефонує мені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білий дім повідомив, чи скасує обмеження для ЗСУ на удари по Росії американською зброєю.

Крім того, ми раніше інформували, що НАТО назвало Китай "вирішальним чинником" у війні РФ, Пекін обурено відреагував.

Оценка материала:

5.00 / 3
Байден пояснив, чому не бачить сенсу говорити з Путіним 5.00 5 3
Політика / Світ
13.07.2024 864
Еще материалы раздела «Світ»