НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2024 359

Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не виведе США з НАТО

Трамп не захоче втрачати військовий та економічний вплив.

86fc1675e334981e0c76382eac3fa251_13.07.24

У разі обрання Дональда Трампа на посаду президента Сполучених Штатів, він не стане виводити країну зі складу НАТО. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Вашингтоні після засідання Північноатлантичної ради, інформує ЄП.

Він висловив надію, що США не лише не вийдуть з НАТО, але й лишаться ключовою країною блоку.

Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не буде виводити США зі складу НАТО.

"Перша причина – бо мати сильне НАТО є частиною безпекових інтересів США. США будуть сильнішими з сильним альянсом, що об’єднує 32 держави. Росія не має за спиною такого союзу, Китай не має такого союзу", – пояснив він.

Генсек НАТО наголосив, що у союзі з іншими країнами Сполучені Штати будуть економічно та військово набагато потужнішими.

"США – це 25% світової економіки, але разом з партнерами це 50% світової економіки, тому це в інтересах США мати сильне НАТО", – пояснив він.

Також Столтенберг нагадав, що у Конгресі є двопартійна підтримка НАТО.

"Друга причина – це те, що в США є двопартійна підтримка членства в НАТО. Всі повторюють і у Сенаті, і в Палаті представників, що США вигідно мати сильний Альянс", – продовжив Столтенберг.

Крім того, генсек НАТО нагадав, що у минулому Трамп критикував не блок НАТО, "а те, що європейські союзники недостатньо інвестували в безпеку".

"В 2014 році лише 3 держави в НАТО інвестували 2%, 3 роки тому таких було 10 держав, а зараз 23 держави виконують норму у 2%, і ця кількість зростає", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа".

Крім того, ми раніше інформували, що Зеленський зробив заяву про Путіна, Байдена і Трампа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг назвав три причини, чому Трамп не виведе США з НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2024 359
Еще материалы раздела «Світ»