<
НОВИНИ ДНЯ: Їм не пощастило, як Трампу: кого із президентів США вбили під час замаху  Уряд визначив норми спрощеного отримання статусу УБД  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
Бізнес
Економіка
13.07.2024 168

Молдова скасувала санітарний контроль для транзиту зерна з України

Парламент Молдови ухвалив рішення звільнити від перевірки Національного агентства безпеки харчових продуктів (ANSA) українське зерно, яке транзитом прямує через країну.

_eksport_polshcha_gettyimages_1251915606_804d18e8ccbdbf59dc5d368c3e5b5fae_650x410_13.07.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Newsmaker. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таким чином, парламент запровадив тимчасове призупинення дії закону "Про захист рослин і фітосанітарний карантин" щодо українського зерна, яке перевозять через територію Молдови до румунських портів Рені та Галац, а також залізницею. Ця пільга діятиме до 14 вересня.

"Цей вид товарів перетинає територію нашої країни в спеціалізованих транспортних засобах, тому ризик ввезення карантинних організмів невеликий. У разі виникнення пригод із транспортом або вантажем під час його транзиту через Молдову перевізники мають повідомити ANSA протягом двох годин", - ідеться у пресрелізі парламенту.

Голова парламентської комісії з питань сільського господарства та харчової промисловості Олександр Трубка, який є автором пропозиції, заявив, що ухвалення цього законопроєкту дасть змогу розв'язати проблему транзиту товарів нетваринного походження і заторів, які утворилися на молдовському кордоні через збільшення потоку товарів з України.

Нагадаємо, ЄС планує посилити перевірки дотримання домовленостей під час ввезення зерна з України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Молдова скасувала санітарний контроль для транзиту зерна з України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.07.2024 168
Еще материалы раздела «Економіка»