<
НОВИНИ ДНЯ: Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛК  Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифрою  Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифроювсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
14.07.2024 164

Маск вніс пожертвування до фонду підтримки Трампа

Мільярдер Ілон Маск пожертвував кошти у фонд America PAC. Він підтримує колишнього президента Дональда Трампа у предвиборній гонці на виборах у США.

_mask_gettyimages_855377302_6faec3f7cf395a489ffbc6a0822053a5_650x410_14.07.24

Пр це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пише видання, незрозуміло, скільки дав Маск, але люди охарактеризували цю цифру як "значну суму".

Наступного разу America PAC має оприлюднити свій список донорів 15 липня. Ілон Маск пожертвував кошти так званому Комітету суперполітичних дій, який працює над обранням Дональда Трампа в Білий дім.

"Цей крок підкреслює зростаючий вплив Маска, який очолює індекс мільярдерів Bloomberg із статками 263,6 млрд доларів", - пише видання.

Як констатує Bloomberg, Маск ще публічно не підтримав жодного кандидата на президентських виборах у США 2024 року, і на початку цього року він заявив, що не планує фінансування ані Трампа, ані Байдена на виборах, але "його рішення розкрити свою кишенькову книжку дає йому можливість стати фінансовою силою для республіканців".

Що відомо про фонд America PAC

Серед зовнішніх організацій, які підтримують Трампа, фонд America PAC найбільше витрачає на прямі контакти з виборцями.

Наразі він витратив 15,8 млн доларів, з яких 13,1 млн пішли на "польові" операції, свідчать федеральні дані. Він також заплатив за цифрові медіа, текстові повідомлення та телефонні дзвінки, щоб зв’язатися з виборцями.

Вибори у США

У 2024 році в США відбудуться вибори президента. Чинний президент Джо Байден і колишній президент Дональд Трамп – головні претенденти на пост. Вибори заплановані на початок листопада 2024 року.

Зазначимо, що на прес-конференції на закритті саміту НАТО у Вашингтоні Джо Байден знову допустив низку обмовок. Про обмовки Байдена, чи б'ють вони по рейтингам і чи зійде чинний президент з дистанції під тиском демократів, - у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Маск вніс пожертвування до фонду підтримки Трампа 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
14.07.2024 164
Еще материалы раздела «Ранкова кава»