НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
14.07.2024 173

Meta зняла обмеження щодо акаунтів Трампа у Facebook та Instagram

Meta зняла обмеження з облікових записів екс-президента Дональда Трампа у Facebook та Instagram. Це пов'язано з наближенням президентських виборів у США в листопаді.

_gettyimages_1479519261_b3f65103782389e6b138904f3c6030e4_650x410_14.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пише видання, Трампу дозволили повернутися до соцмереж у 2023 році з обмеженнями після заборони через його поведінку в Інтернеті під час захоплення Капітолія 6 січня.

"Оцінюючи нашу відповідальність дозволити політичне самовираження, ми вважаємо, що американський народ повинен мати можливість вислухати кандидатів у президенти на тій же основі", - написано в блозі Meta.

У результаті, за інформацією Meta, облікові записи Трампа більше не підлягатимуть підвищеним штрафам за призупинення, які, за даними Meta, були створені у відповідь на "екстремальні та надзвичайні обставини" і "не потребували розгортання".

"Усі кандидати в президенти США залишаються підпорядкованими тим самим стандартам спільноти, що й усі користувачі Facebook та Instagram, включаючи політику, спрямовану на запобігання висловлюванням ненависті та підбурюванню до насильства", - йдеться у заяві компанії.

Після свого повернення в соцмережі Meta, Трамп в основному ділився інформацією про передвиборчу кампанію та мемами у своїх акаунтах.

Критики Трампа та захисники онлайн-безпеки висловили стурбованість тим, що повернення Трампа може призвести до зростання дезінформації та підбурювання до насильства, як це було видно під час подій, пов'язаних з Капітолієм, які і викликали початкову заборону.

У Байдена засудили рішення Meta, заявивши, що це "жадібне, безрозсудне рішення", яке є "прямим нападом на нашу безпеку та нашу демократію".

"Відновлення його доступу - це все одно, що передати ключі від машини тому, хто, як ви знаєте, зажене вашу машину в натовп і зі скелі", - сказав речник президентської кампанії Байдена Чарльз Кречмер Лютвак.

Що відомо про інші соцмережі Трампа

Окрім платформ Meta, інші великі соціальні медіа забанили Трампа через його онлайн-активність навколо атаки 6 січня, включаючи Twitter (тепер X), Snapchat і YouTube.

Колишньому президенту дозволили повернутися на X минулого року за рішенням Ілона Маска, який купив компанію в 2022 році, хоча колишній президент ще не написав у Twitter.

Трамп повернувся на YouTube у березні 2023 року. Він як і раніше заблокований у Snapchat. Своєю чергою, Трамп заснував власну соціальну мережу Truth Social на початку 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Meta зняла обмеження щодо акаунтів Трампа у Facebook та Instagram 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
14.07.2024 173
Еще колонки: Колонки / Блоги