НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Політика
Україна
14.07.2024 953

Стало відомо, як будуть виглядати могили Національного військового кладовища

Кабінет міністрів України затвердив вигляд могил Національного військового кладовища.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на очільника Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович та Міністерство у справах ветеранів України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Дробович повідомив, що зовнішній вигляд Національного військового меморіального кладовища буде базований на українській військовій традиції, якій сотні років.

Міністерство пояснило, що буде дві форми намогильних споруд - у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині.

Хрест і плита на НВМК матимуть однакову висоту та повторюватимуть обриси одне одного.

Чому це важливо і правильно

Очільник Українського інституту національної пам'яті розповів, що завдяки цьому рішенню НВМК продовжить багатовікову традицію (від стародавніх козацьких кладовищ до найбільш знакових українських військових поховань у діаспорі) вшановувати загиблих воїнів в характерний для нашого культурного контексту спосіб.

До того ж у всіх, хто не асоціює себе із християнством, а за даними соціології близько 20% віруючих, чи просто не бажатиме мати хреста на могилі, передбачена можливість альтернативного вибору - прямокутної таблиці із заокругленим верхом.

Більше того, за словами Дробовича, це означатиме реальну інклюзивність, адже буде в одному просторі дотримано інтерес як більшості, яка обиратиме найвиразніший для нашої меморіальної культури хрест, так і меншості, яка обиратиме доволі традиційну, але менш поширену форму прямокутної таблиці.

"Також незабаром буде проведено круглий стіл із залученням фахового середовища щодо матеріалу намогильної споруди, який встановлюватиметься на території НВМК", - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо, що Національне військове меморіальне кладовище зв'явиться під Києвом. Проектна документація отримала позитивний висновок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стало відомо, як будуть виглядати могили Національного військового кладовища 5.00 5 2
Політика / Україна
14.07.2024 953
Еще материалы раздела «Україна»