<
НОВИНИ ДНЯ: Їм не пощастило, як Трампу: кого із президентів США вбили під час замаху  Уряд визначив норми спрощеного отримання статусу УБД  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
14.07.2024 203

Путін шукає найболісніший ракетний шлях на Київ: експерт назвав загрози найближчого часу

За даними аналітика, окупанти можуть здійснювати масовані удари щонайменше раз на місяць.

1b4f8f785876ef39d66533bf92907bc7_14.07.24

Найближчим часом рівень ракетних обстрілів України скоріш за все збережеться таким, яким він був протягом попередніх місяців. Путінська армія не полишає намірів атакувати Київ з повітря та ймовірно працює над удосконаленням своїх атак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Час від часу ворог може здійснювати великі обстріли. Такі зараз фіксуються раз на місяць. Такі, які були 1 червня, 8 липня. Але в середньому кожні від 2 до 5 днів вони будуть наносити удари меншою кількістю ракет. Йдеться про 5-10-15 одиниць", - каже Олександр Коваленко.

Та додає: "В проміжках між цими атаками будуть поодинокі удари по всій території України з використанням ракет Х-59, Х-69, Х-31, "Іскандерів". З відповідною періодичністю будуть використовувати дрони-камікадзе Shahed-136. Основні задачі для них – пошкодження аеродромів, енергетичної інфраструктури та інших об`єктів".

Можливі атаки на Київ

Вчора, 11 липня, деякі з моніторингових Telegram-каналів повідомляли, що в напрямку Києва з Росії летів один дрон-камікадзе.

"Можливо, ворог з'ясовує те, як після удару 8 липня за ці дні було змінено місця розташування засобів протиповітряної оборони, - припускає Коваленко. - Цим дроном вони могли "промацувати" саме локації нашої ППО. Зараз ворог відпрацьовує різні варіанти з траєкторіями, намагається з'ясувати, яка комбінація для ракет може бути найбільш ефективною, яка траєкторія, за яким принципом їх запускати. Удар 8 липня був достатньо ефективним, якщо його порівнювати з іншими, які наносили російські окупанти раніше. Зараз вони займаються ретельним розрахунком та аналізом таких ударів".

За словами Коваленка, росіяни обстрілюють переважно тими ракетами, які виробили.

"Щодо "Калібрів", яких у них зараз близько 300 одиниць - з носіями проблема. Російським окупантам не так просто запускати ці ракети".

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін шукає найболісніший ракетний шлях на Київ: експерт назвав загрози найближчого часу 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
14.07.2024 203
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»