<
НОВИНИ ДНЯ: Що таке "хиткі штати" і як вони вирішать долю президентських виборів у США  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
15.07.2024 168

У Нідерландах засудили компанію, яка допомагала будувати Кримський міст

Нідерландська компанія заробила на незаконному Кримському мосту понад 1,6 мільйона євро.

e20a8c30dbd89c76e87459318bebb340_15.07.24

Нідерландська компанія Dieseko сплатила в бюджет Нідерландів 1,78 мільйона євро в межах позасудового врегулювання, яке почалось після опублікованих даних про її участь у будівництві російського Керченського мосту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила нідерландська прокуратура.

2017 року у ЗМІ опублікували статтю про участь нідерландських компаній у будівництві Кримського мосту, на підставі якої прокуратура й Митна служба Нідерландів почали кримінальне розслідування.

У його межах пізніше почав фігурувати постачальник будівельного обладнання Dieseko. Стверджувалось, що компанія у 2015-2016 роках продавала свабійні установки та супутнє обладнання для будівництва Кримського мосту, а також надавала технічну допомогу – зокрема направляла своїх механіків для робіт на об'єкті.

У результаті Dieseko визнали винною в порушенні санкційного законодавства через участь у будівництві Кримського мосту. Позаяк компанію раніше не притягали до відповідальності, прокуратура погодилась на досудове врегулювання.

Згідно з ним, Dieseko виплатить штраф у розмірі 180 тисяч євро, а "незаконно отриману вигоду" в розмірі 1,6 мільйона євро конфіскують на користь держави. Вона також пообіцяла вжити заходів, аби в майбутньому не порушувати санкцій ЄС.

Нагадаємо, військовий експерт Владислав Селезньов раніше заявив, що Сили оборони України поступово зменшують військову присутність росіян в окупованому Криму, знищуючи їхні військові об'єкти та послаблюючи бойові можливості окупантів на півострові.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Нідерландах засудили компанію, яка допомагала будувати Кримський міст 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
15.07.2024 168
Еще колонки: Колонки / Блоги