<
НОВИНИ ДНЯ: Що таке "хиткі штати" і як вони вирішать долю президентських виборів у США  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
15.07.2024 132

"Напруженості немає": Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною

Білорусь відводить війська на південних кордонах у місця постійної дислокації.

b3e71a9de087a2118b2f90d30b23e4f0_15.07.24

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав наказ про виведення білоруських військ від кордону з Україною, оскільки напругу в регіоні було усунуто. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомило білоруське державне агентство BELTA.

Лукашенко повідомив, що напруженість на кордоні з Україною було усунуто після нещодавньої значної ескалації ситуації, на яку білоруська сторона була змушена реагувати.

"Після нашої певної роботи українці свої збройні сили і додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели і взагалі вивели із зони білорусько-українського кордону", — заявив Лукашенко.

За його словами, у країні "немає жодних ускладнень з українцями".

Крім того,у Міноборони Білорусі заявили про негайне відведення військ на південних рубежах у місця постійної дислокації.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що такі заяви диктатора РБ – це продовження інформаційного впливу, який здійснює Білорусь, підігруючи Росії, та й "загалом намагаючись демонструвати свою військову активність".

"Самі створили загрозу і самі її зняли", – додав він.

Нагадаємо, 9 липня в Білорусі на полігоні "Брестський" відбулося відкриття спільних антитерористичних навчань із Китаєм "Атакуючий сокіл".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Напруженості немає": Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
15.07.2024 132
Еще колонки: Колонки / Блоги