<
НОВИНИ ДНЯ: Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Times  Стрілець не вбив Трампа, але "влучив" у Байдена: які наслідки матиме гучний постріл у США  У ТЦК назвали головну проблему нинішнього бронювання працівників  Затяжний пік рекордної спеки та смерчі. Синоптик розповіла про погоду на новий тиждень  Їм не пощастило, як Трампу: кого із президентів США вбили під час замахувсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2024 1383

Чи будуть автоматично виписувати штрафи за неоновлення даних у ТЦК: відповідь Міноборони

В Україні не передбачено автоматичних штрафів для всіх, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня.

__foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240001_2_702b2da827b75e1a76d1c178b55c7399_650x410_15.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю директора Департаменту кадрової політики Міноборони України Марка Андрусяка. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він нагадав, що 16 липня закінчується двомісячний термін для оновлення військово-облікових даних. Таким чином влада хотіла встановити справедливий підхід до всіх громадян щодо виконання свого конституційного військового обов'язку.

Громадяни мали оновити місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу. При цьому чоловіки, які не оновили своїх даних, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності - їм загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Директор Департаменту кадрової політики Міноборони наголосив, що його відомство не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. Для цього було достатньо часу.

У Андрусяка також поцікавилися, чи всім автоматично виписуватимуть штрафи за неоновлення даних.

"Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладання штрафів", - відповів він.

При цьому чиновник уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Що передувало

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Документ, зокрема, передбачав обов'язкове оновлення військово-облікових даних для чоловіків віком від 17 до 60 років.

Оновити дані можна трьома способами - у ТЦК, ЦНАПах або застосунку "Резерв+".

При цьому, як зазначали раніше в Міноборони, оновлення даних підтверджує мітка часу, яка вказана в електронному або паперовому військово-обліковому документі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи будуть автоматично виписувати штрафи за неоновлення даних у ТЦК: відповідь Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
15.07.2024 1383
Еще материалы раздела «Україна»