<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Times  Стрілець не вбив Трампа, але "влучив" у Байдена: які наслідки матиме гучний постріл у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2024 190

Скандальні затримання на вулиці: юрист оцінив дії ТЦК та назвав головну проблему

Протиправні дії не можна виправдати емоціями або "умовно моральними" причинами, які виникли у співробітників ТЦК, які нещодавно повернулися з фронту.

d082825318d49c56d032b5c457b0e2c7_15.07.24

Влада визнає, що проблема незаконного затримання чоловіків на вулиці співробітниками ТЦК існує, але вирішувати її наразі ніхто не збирається. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив кандидат юридичних наук Геннадій Дубов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Така проблема існує, вона визнається на рівні офіційної влади. Прям на рівні заступників міністрів оборони були правильні роз’яснення, що ТЦК самі по собі, як органи відповідно воєнні, не можуть здійснювати по суті виконавчу владу репресивного характеру відносно громадян всередині держави. І затримання, дійсно, законом покладається на органи поліції. Те, що ми багато разів бачили, що таким грішать ТЦК без поліції – це, на жаль, протиправна практика, яку на сьогодні припиняти не сильно намагаються", – зазначив Дубов.

Правник додав, що не чув жодного випадку, коли б ефективна дієва відповідальність була покладена на відповідних працівників, які в протизаконний спосіб здійснили затримання людини.

На думку юриста, таку поведінку деяких співробітників ТЦК можна пояснити певними емоційними та "умовно моральними" причинами, але це не може бути виправданням їхніх дій.

"Посилалися, що багато випадків відбувається, тому що працівники ТЦК є людьми, які нещодавно перебували на фронті, – це, звичайно, фактор. З точки зору емоцій, з точки зору умовного морального права. Але в будь-якому випадку порушення закону це не виправдовує... Тому тут я як правник можу сказати лише, що недопрацьовує держава, на жаль, щодо окремих одиничних випадків, які відбуваються у нас відповідно щодо затримання людей на вулицях", – наголосив Геннадій Дубов.

Нагадаємо, в Україні тривають скандали з ТЦК. Чоловіки, які намагаються уникнути мобілізації, ріжуть вени та навіть вдають

Оценка материала:

5.00 / 2
Скандальні затримання на вулиці: юрист оцінив дії ТЦК та назвав головну проблему 5.00 5 2
Політика / Україна
15.07.2024 190
Еще материалы раздела «Україна»