<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифрою  Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощівсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
15.07.2024 146

У Німеччині розробляють план перекидання військ у разі нападу Росії на НАТО, - Spiegel

Бундесвер спільно з союзниками по НАТО розробляє стратегію перекидання німецьких військ на східний фланг Європи в разі військового нападу Росії на Альянс.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Der Spiegel. Про це повідомляють Контракти.UA.

У межах"Оперативний план Німеччина" (OPLAN DEU) передбачено, що у разі нападу Росії на східному фланзі НАТО, через країну протягом 3-6 місяців необхідно буде перекинути до 800 тисяч солдатів Альянсу і понад 200 тисяч одиниць різної техніки.

Ключовим шляхом із заходу на схід стане автомагістраль А2, що йде від міста Оберхаузен до кільцевої автодороги Берліну.

Як пише видання, Бундесвер, керівництво федеральних земель та уряд Німеччини продовжують працювати над цим секретним планом. Зокрема, опрацьовують питання безпеки маршруту, його вузькі місця, альтернативи, а також вивчають можливості цивільної інфраструктури для прийняття та обслуговування такої кількості техніки та військових у разі можливих проблем з дорогою.

"Вузьким місцем" вважається міст Хоенварте через Ельбу довжиною майже 1200 метрів. Через підрив цього мосту в разі диверсії або ракетної атаки автомагістраль A2 може стати повністю паралізованою.

За інформацією видання Deutsche Welle, Німеччина почала розробляти оперативний план оборони ще в березні 2023 року на тлі війни Росії проти України. Цей документ містить кілька сотень сторінок і прописує дії військ та влади у разі війни.

Нагадаємо, що за словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, Бундесвер повинен бути готовий до війни з Росією до 2029 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Німеччині розробляють план перекидання військ у разі нападу Росії на НАТО, - Spiegel 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
15.07.2024 146
Еще материалы раздела «Ранкова кава»