<
НОВИНИ ДНЯ: Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Times  Стрілець не вбив Трампа, але "влучив" у Байдена: які наслідки матиме гучний постріл у США  У ТЦК назвали головну проблему нинішнього бронювання працівниківвсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2024 481

В Міноборони розповіли, чи всіх військовозобов'язаних мобілізують після оновлення даних

Оновлення даних для військовозобов'язаних в Україні, яке необхідно зробити до 16 липня, не означає автоматичну мобілізацію.

Про це розповів директор Департаменту кадрової політики МОУ Марк Андрусяк, пише РБК-Україна з посиланням на Міноборони. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На сьогодні з інформацією, що в нас вже є, оновили свої дані близько 3 млн громадян. Потреба ЗСУ для призову під час мобілізації значно менша. Тому не всі громадяни, які оновили облікові дані будуть призвані на військову службу", - констатував він.

Військовий підкреслив, що оновлення дааних створене для справедливого підходу, щоб всі військозобов'язані знаходились на військовому обліку.

Новий закон про мобілізацію в Україні

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Він регламентує обов'язкове оновлення даних усіма військовозобов'язаними.

На цю процедуру давалося два місяці, до 16 липня. Якщо військовозобов'язаний не встигне оновити дані у вказаний термін, будуть штрафи – від 17 000 до 25 500 гривень. При цьому в Україні не передбачено автоматичних штрафів для всіх, хто не оновить свої військово-облікову інформацію.

Зазначимо, за даними на 12 липня 2,7 млн ​​українців використали додаток "Резерв+" для оновлення даних. Оновити дані можна також у ТЦК та СП або у ЦНАПі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Міноборони розповіли, чи всіх військовозобов'язаних мобілізують після оновлення даних 5.00 5 2
Політика / Україна
15.07.2024 481
Еще материалы раздела «Україна»