<
НОВИНИ ДНЯ: Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2024 529

Заробляють менше, ніж співробітники апарату: яка зарплата у спікера Ради Стефанчука та його заступників

Зарплата нардепа складає орієнтовно близько 55 тис. грн на місяць.

70d9b0b5be0185b9d6a2333cd57e9dd8_15.07.24

Стало відомо, скільки платять нардепам та працівникам парламенту. Цікаво, що спікер Ради Руслан Стефанчук заробляє у 3 менше, ніж заступник керівника Апарату Верховної Ради. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, який незабаром буде опубліковано.

Зазначається, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук минулого року в середньому заробляв 79 тис. грн в парламенті. Його перший заступник Олександр Корнієнко заробляє в Раді 60,5 тис. грн, а заступниця голови Олена Кондратюк - 62,5 тис. грн. Зарплата нардепа складає орієнтовно близько 55 тис. грн на місяць.

Працівники Апарату Верховної Ради, який забезпечує роботу парламентарів отримують у 3,3 раза більше. Так, керівник Апарату Вячеслав Штучний в 2023-му в середньому заробляє 247,8 тис. грн на місяць. Його заступник Юрій Ханік отримує 262,5 тис. грн на місяць.

"Така різниця в тому числі пояснюється і популізмом в питанні визначення розміру зарплати. Підвищення зарплати народного депутата неодмінно призведе до резонансу, тоді як про зростання зарплат тих, хто забезпечує роботу парламентарів, навіть не дізнаються", - йдеться на сайті видання.

Нагадаємо, у червні повідомляли, що у Раді пропонують підняти зарплату помічникам депутатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Заробляють менше, ніж співробітники апарату: яка зарплата у спікера Ради Стефанчука та його заступників 5.00 5 2
Політика / Україна
15.07.2024 529
Еще материалы раздела «Україна»