<
НОВИНИ ДНЯ: У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Times  Стрілець не вбив Трампа, але "влучив" у Байдена: які наслідки матиме гучний постріл у США  У ТЦК назвали головну проблему нинішнього бронювання працівників  Затяжний пік рекордної спеки та смерчі. Синоптик розповіла про погоду на новий тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 935

Україна здатна атакувати ракетами ATACMS будь-який куточок Криму, - NYT

Україна, озброєна високоточними ракетами американського виробництва, вперше може атакувати будь-який куточок Криму.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The New York Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

Американські журналісти зазначають, що Росія спочатку використовувала окупований Крим як плацдарм для свого повномасштабного вторгнення, а згодом як плацдарм для планових повітряних бомбардувань. Однак тепер ракети все частіше летять в обох напрямках.

Україна має намір зруйнувати критичну базу росіян, завдяки якій вони ведуть війну. Потенційними цілями ЗСУ стануть аеродроми, засоби ППО та логістичні центри російських окупантів.

Один із високопоставлених американських чиновників сказав, що Україна "дуже ефективно" використовує поставлені США ракети великої дальності.

Також чиновник на умовах анонімності повідомив, що Україна має достатню кількість ракет ATACMS, щоб продовжувати удари по військових цілях росіян у Криму. За його словами, боєприпаси поповнюються на постійній основі і мова йде не про десятки, а про сотні.

Посилаючись на британську розвідку NYT пише, що удари ЗСУ по Криму можуть змусити Москву перемістити частину військових літаків з півострова або залишити, але ризикувати втратою нових літаків.

При цьому видання зазначає, що удари України ракетами ATACMS навряд чи вплинуть на лінію фронту, але можуть вплинути на те, де саме Росія розгортатиме деякі найбільш цінні для неї засоби ППО для захисту критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що партизани "АТЕШ" знайшли місце розташування одного з підрозділів Головного розвідувального управління (ГРУ РФ).

Раніше РБК-Україна повідомляло, у Нідерландах оштрафували компанію Dieseko Group BV, яка брала участь у будівництві росіянами Кримського мосту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна здатна атакувати ракетами ATACMS будь-який куточок Криму, - NYT 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2024 935
Еще материалы раздела «Україна»