<
НОВИНИ ДНЯ: Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощі  Україна успішно атакує окупантів у Криму: наслідки останніх ударів – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 150

Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою

У ТЦК пояснили, що все залежить від ступеню придатності військовозобов'язаного до служби.

82f8f2498d9c736556237ff39dd75462_16.07.24

У ТЦК запевняють, що не всі, хто приходить оновити дані, отримує бойову повістку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказала Лариса Козак, представниця ТЦК, в інтерв'ю журналісткам ТСН Юлії Кирієнко і Наталії Нагорній.

"Не всі виходять. По-перше, залежить від ступеню придатності до військової служби, це визначається ВЛК. Друге - в нас у законодавстві України, законі про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а саме в статті 22, зазначається, що якщо особа прибуває добровільно без повістки, термін її призову - виключно до навчальних центрів, всі йдуть тільки через навчальні центри, хто не мав бойового досвіду - може визначатися протягом двох місяців", - розповіла вона.

Нагадаємо, у ТЦК та СП пояснили, кому не треба проходити ВЛК щороку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»