<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифрою  Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрах  У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля  Чи всі, хто приходить оновити дані у військкомат, отримують бойову повістку: у ТЦК здивували заявою  В Україні триватиме спека, місцями - короткочасні дощівсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2024 303

У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля

У Росії переговори на українських умовах називають "ультиматумом" і "абсолютним глухим кутом".

a415a4d128510539a4853eaf5aeff034_16.07.24

Попри гучні заяви про готовність до "мирних переговор", Кремль насправді сигналізує про своє небажання брати участь у них. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики навели цитату заступника міністра закордонних справ Росії Юрія Галузіна, який 12 липня заявив, що Росія знає про наміри України та Заходу запросити Росію взяти участь у другому Глобальному саміті миру пізніше у 2024 році, але вона "не приймає таких ультиматумів" і не "має наміру брати участь у таких самітах".

У Росії переговори на українських умовах, які передусім передбачають виведення російських військ з України, вільний і безпечний прохід через Чорне море, відновлення територіальної цілісності України та обов'язкову довгострокову мирну угоду, називають "ультиматумом" і "абсолютним глухим кутом".

Нагадаємо, Володимир Зеленський прокоментував "мирні візити" Орбана до Росії і Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
У РФ українську формулу миру та Саміт миру називають "глухим кутом": в ISW пояснили заяви Кремля 5.00 5 2
Політика / Світ
16.07.2024 303
Еще материалы раздела «Світ»