<
НОВИНИ ДНЯ: На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ  Горох буде готовим вже за 10-15 хвилин: ось, що треба робити  Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛК  Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифроювсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 3419

Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій

Росія є агресором і буде агресивною навіть після нашої перемоги.

1b0bac8d5eb5fab4e0032499b04d6a4f_16.07.24

Відсутність представників Росії на другому саміті миру, проведення якого анонсував президент України Володимир Зеленський до кінця цього року, не стане перешкодою для реалізації української формули миру, а державу-агресорку буде поставлено перед фактом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в коментарі виданню “Голос Америки”.

За його словами, перший інавгураційний саміт, на якому був присутній 101 учасник, був дуже успішним і запустив процес щодо вирішення трьох найважливіших питань на цей момент — енергетичної безпеки, продовольчої безпеки та повернення українських дітей.

Ігор Жовква запевнив, що робота буде продовжена і за іншими пунктами української формули миру.

"Ми будемо складати дорожню карту, план миру, які узгоджуватимуться з конкретними пунктами формули миру — енергетична безпека, продовольча безпека, екологічна безпека та інше. І далі від імені світової спільноти, ті країни, які мають канали зв’язку з Росією, передадуть ці позиції Росії. Це буде не лише голос України, це буде голос більшості у світі. Це має бути колективний тиск. Росія повинна припинити говорити мовою ультиматумів і односторонніх умов — вона повинна прислухатися до міжнародного співтовариства і голосу більшості", - описав сценарій наступних дій представник ОП.

При  цьому Ігор Жовква наголосив, що Росія є агресором і буде агресивною навіть після нашої перемоги.

"Разом з іншими країнами ми повинні гарантувати, що коли Росія наступного разу буде проявляти агресію, ми будемо набагато більш підготовлені. Тому Україна працює над документами про гарантії безпеки. Тому українці співпрацюють з партнерами в інших регіонах світу", - підсумував він.

Нагадаємо,в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що, при гучні заяви про готовність до "мирних переговор", Кремль насправді сигналізує про своє небажання брати участь у них.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2024 3419
Еще материалы раздела «Україна»