<
НОВИНИ ДНЯ: Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛК  Як змусити Росію до миру: в Офісі президента озвучили сценарій  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Скільки населення залишиться в Україні до 2100 року: в ООН шокували цифрою  Українські біженці за кордоном. Яку ціну платить економіка і що чекає на Україну  Скільки українців не встигнуть оновити дані в ТЦК: нардеп приголомшив цифрою  Спека сягне свого піку: синоптикиня попередила про рекордні позначки на термометрахвсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 173

Як триває мобілізація в Україні та чого не вистачає: відповідь Зеленського

Мобілізація в Україні відбувається за планом військових. Але майданчиків для підготовки мобілізованих у країні недостатньо.

dscf1526_f4f1ca90bb309ab70807ae586ad2c459_650x410_16.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію президента Володимира Зеленського. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, президента попросили оцінити хід кампанії за два місяці після набуття чинності новим законом про мобілізацію та підготовку особового складу.

"Військові кажуть, що все йде за їхнім планом. Щодо стосується тренувальних майданчиків, їх недостатньо. Що стосується, чи можна їх розширити, вже йде розширення. Що стосується, чи можна розширити базу за кордоном, так", - зазначив Зеленський.

Він також додав, що розширення тренувальних баз є одним із пунктів двосторонньої угоди про співпрацю у сфері безпеки з Польщею.

Мобілізація набирає обертів

Рівень мобілізації у травні та червні зріс більш ніж у два рази, якщо порівнювати з попередніми двома місяцями, пише Reuters. За словами речника Міноборони Богдана Сеника, є позитивні тенденції. Середній вік мобілізованих залишається колишнім і становить близько 40 років.

Відповідаючи на питання про 200 тисяч додаткових військовослужбовців, раніше озвучених у західній пресі, секретар парламентського комітету з питань національної оборони Роман Костенко підрахував, що таку кількість можна залучити до кінця року, якщо процес триватиме нинішніми темпами. А це може дозволити у майбутньому розглянути законопроект щодо часткової демобілізації.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк заявив, що не всі громадяни, які оновлюють облікові дані до крайнього терміну 16 липня, будуть мобілізовані.

Як заявили в Оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця", найбільше Збройним силам не вистачає піхотинців. Тому зараз активно працює кампанія з рекрутингу стрільців, водіїв тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як триває мобілізація в Україні та чого не вистачає: відповідь Зеленського 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2024 173
Еще материалы раздела «Україна»