<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка  Церковний календар на серпень 2024 року: нові дати Спасів та Усікновення голови Івана Хрестителя  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газу  На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ  Горох буде готовим вже за 10-15 хвилин: ось, що треба робити  Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛКвсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2024 107

Президент Грузії оскаржить закон про "іноагентів" у конституційному суді

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі оскаржить закон про "іноагентів" у конституційному суді.

_zurabishvili_gettyimages_1125998567_c199a0530b5613191dbd7fedec8fa2bc_650x410_16.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на TV Pirveli. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зурабішвілі вважає, що закон про "іноагентів" антинаціональний і несумісний із конституцією.

Якщо Конституційний суд прийме скаргу президента, Ека Беселія захищатиме інтереси Зурабішвілі.

"Сьогодні позов буде направлено до суду, і я сподіваюся, що скоро буде призначено судове засідання, що ця справа і цей позов будуть розглянуті швидко, тому що час дуже важливий. Як буде представлений у цьому процесі президент, ми побачимо, проте він реально бере участь у цьому процесі і, природно, знизить зусилля, щоб уникнути тієї великої шкоди, яку цей закон завдав країні", - заявила адвокатка президента Грузії.

Вона додала, що суду не слід використовувати літній період як привід відкласти розгляд справи, оскільки строки мають велике значення і цього рішення чекає вся країна.

"У позові міститься вимога призупинити дію норми до того, як Конституційний суд по суті вирішить цей спір, тобто на нормативному засіданні, на початковому етапі, а дія цього закону призупиняється", - заявила адвокатка.

Грузинський закон про "іноагентів"

Попри вето президента Саломе Зурабішвілі, 28 травня парламент Грузії проголосував за закон "Про прозорість іноземного впливу", фактично його ухвалюючи. Цей крок викликав різку критику з боку західних партнерів та спровокував масові протести у грузинському суспільстві, адже цей закон фактично є копією аналогічного закону, який діє в Росії.

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель попереджав, що європейську перспективу Грузії буде скасовано, якщо Тбілісі продовжать свою політику.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент Грузії оскаржить закон про "іноагентів" у конституційному суді 5.00 5 2
Політика / Світ
16.07.2024 107
Еще материалы раздела «Світ»