<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка  Церковний календар на серпень 2024 року: нові дати Спасів та Усікновення голови Івана Хрестителя  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газу  На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ  Горох буде готовим вже за 10-15 хвилин: ось, що треба робити  Спека не відступає: якої біди вона встигла накоїти та що кажуть синоптики  Закон про мобілізацію: чи оштрафують людину, яка оновила дані, але не пройшла ВЛКвсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2024 1729

На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ

Україна планує підготувати до другого саміту миру план, який буде містити, зокрема, і всі 10 пунктів формули миру.

dscf2255_4aac4ee7af140e5b9b81e595e09b6dc3_650x410_16.07.24

Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію. Про це повідомляють Контракти.UA.

"В кінці липня - на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків нашого саміту миру. Перша зустріч буде, скоріш за все, в Катарі, це щодо енергетичної безпеки. І там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки", - заявив він.

Зеленський додав, що в серпні буде зустріч в Туреччині щодо вільного мореплавства, продовольчої безпеки, де повністю буде розроблений план.

"У вересні буде зустріч в Канаді по обміну полонених і обміну дітей, і там буде зроблений план", - додав він.

За словами Зеленського, "якщо спрацюють ці три пункти", то буде готовий план і по всіх 10 пунктах формули миру.

"Ми ставимо завдання, щоб у листопаді у нас був уже повністю готовий план", - сказав Зеленський, додавши, що тоді "до другого саміту миру все вже буде готово" і "представники Росії повинні бути на другому саміті".

Зеленський окремо підкреслив, що інші країні світу можуть приходити на саміт миру із власними пропозиціями і це збільшить можливості на залучення на саміт третіх країн, окрім союзників України по ЄС і НАТО.

Саміт миру

Україна хоче провести другий саміт миру в Саудівській Аравії до кінця поточного року, який стане продовженням першої зустрічі, що відбулася у Швейцарії в червні.

Перший саміт, що пройшов 15-16 червня, зібрав представників 92 країн світу, проте не всі з них погодилися підписати підсумковий документ. Серед тих, хто утримався, були країни Глобального Півдня, зокрема Бразилія, Саудівська Аравія, ОАЕ та Індія.

Оценка материала:

5.00 / 2
На листопад готують план. Зеленський розповів про підготовку другого саміту миру, де має бути РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
16.07.2024 1729
Еще материалы раздела «Світ»