<
НОВИНИ ДНЯ: Як засолити огірки за 30 хвилин  NASA показало цікаве зіткнення пари галактик у формі пінгвіна та яйця  Сестра Софії Ротару відповіла, де перебуває співачка під час війни, та чи спілкується вона з нею  Прорив РФ на Харківщині: Зеленський відповів, чи не шкодує про звільнення Залужного  Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка  Церковний календар на серпень 2024 року: нові дати Спасів та Усікновення голови Івана Хрестителя  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газувсі новини дня
Політика
Європа
16.07.2024 97

Латвія заборонила в'їзд автомобілів із білоруськими номерами з 16 липня

З вівторка, 16 липня, з 00:01 особам із зареєстрованими в Білорусі автомобілями заборонено в'їзд до Європейського Союзу через латвійсько-білоруські та латвійсько-російські пункти пропуску.

facebook_com_rs_gov_lv2_630228f24522e82be435dd2aa21063c7_650x410_16.07.24

Про це пише РБК-Україна із посиланням на прес-службу Служби державних доходів Латвії. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Щоб знизити ризики обходу санкцій, Європейський Союз значною мірою привів санкції, запроваджені проти Білорусі, у відповідність до санкцій, запроваджених проти Росії, схваливши 8-й пакет санкцій проти Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, тепер заборонено імпорт з Білорусі товарів, які дозволяють Білорусі диверсифікувати джерела доходів і тим самим брати участь у російській агресії проти України. Серед іншого, це стосується і легкових автомобілів.

Тому з метою забезпечення виконання санкцій ЄС з 16 липня Латвія забороняє в'їзд на територію країни на транспортних засобах, зареєстрованих у Білорусі.

Водночас наголошується, що заборона на в'їзд не поширюється на транспортні засоби, призначені для використання дипломатичними та консульськими представництвами, зокрема делегаціями, посольствами та місіями під час поїздок.

Санкції проти Білорусі

Раніше Європейська рада ухвалила рішення розширити санкції проти Білорусі через її підтримку російської агресії в Україні.

У ЄС пояснили, що цей крок спрямований на запобігання обходу санкцій, введених проти Росії з огляду на тісну економічну інтеграцію між двома країнами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Латвія заборонила в'їзд автомобілів із білоруськими номерами з 16 липня 5.00 5 2
Політика / Європа
16.07.2024 97
Еще материалы раздела «Європа»