<
НОВИНИ ДНЯ: Як засолити огірки за 30 хвилин  NASA показало цікаве зіткнення пари галактик у формі пінгвіна та яйця  Сестра Софії Ротару відповіла, де перебуває співачка під час війни, та чи спілкується вона з нею  Прорив РФ на Харківщині: Зеленський відповів, чи не шкодує про звільнення Залужного  Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка  Церковний календар на серпень 2024 року: нові дати Спасів та Усікновення голови Івана Хрестителя  Британська розвідка назвала наслідки втрати "Газпромом" європейського ринку газувсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2024 333

ФБР розповіло деталі замаху на Трампа, - NYT

У суботу, 13 липня, на кандидата в президенти США Дональда Трампа було скоєно замах під час мітингу в Пенсильванії. ФБР розповіло деякі деталі справи.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The New York Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

У телефонній розмові представники ФБР заявили, що агенти розслідують стрілянину як вбивство і можливий внутрішній теракт.

Телефон, гвинтівку і можливий вибуховий пристрій стрільця відправлені в лабораторію бюро в Квантіко, штат Вірджинія. ФБР описало вибуховий пристрій як "елементарний".

У відомстві заявили, що не виявили доказів того, що у стрілка були проблеми з психічним здоров'ям. За словами Роберта Уеллса, помічника директора контртерористичного відділу, головним пріоритетом бюро є визначення мотиву стрільця.

ФБР підтвердило, що батько придбав гвинтівку, але не було ясно, чи він дав синові зброю, чи той взяв її без дозволу. Наразі сім'я співпрацює зі слідством. Правоохоронці повідомили, що що бюро не встановило ідеологію, яку сповідував стрілець Томас Метью Крукс.

Також високопосадовці ФБР спілкуючись з журналістами по телефону, заявили, що у них немає підстав вважати, що стрілець брав участь у більш масштабній змові за участю інших людей.

"На даний момент інформація, яку ми маємо, вказує на те, що стрілець діяв один, і що на даний момент немає жодних загроз громадській безпеці", - сказав Кевін Ройк, агент, який веде розслідування замаху на вбивство.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден виступив із новою заявою щодо замаху на Трампа і сказав, що дав низку доручень. Зокрема, Трамп отримає посилену охорону, секретній службі поставлена засідка переглянути всі заходи безпеки на з'їзді республіканців, а Міністерству нацбезпеки провести незалежний огляд події.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Трамп візьме участь і виступить на з'їзді Республіканської партії незважаючи на замах, який було скоєно в суботу.

Оценка материала:

5.00 / 1
ФБР розповіло деталі замаху на Трампа, - NYT 5.00 5 1
Політика / Світ
16.07.2024 333
Еще материалы раздела «Світ»