<
НОВИНИ ДНЯ: Що таке "хиткі штати" і як вони вирішать долю президентських виборів у США  Час Х дедалі ближче: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК до 16 липня  Трамп був за 4 см від смерті: експерт пояснив, чому стрілець промахнувся  Як засолити огірки за 30 хвилин  NASA показало цікаве зіткнення пари галактик у формі пінгвіна та яйця  Сестра Софії Ротару відповіла, де перебуває співачка під час війни, та чи спілкується вона з нею  Прорив РФ на Харківщині: Зеленський відповів, чи не шкодує про звільнення Залужноговсі новини дня
16.07.2024 203

Експерт повідомив, коли можуть припинитися відключення світла в Україні

Зокрема, трохи ситуацію може вирівняти зменшення спеки.

31b9ea6d7661d762ad90d6961214dbfb_16.07.24

У серпні та на початку вересня відключень світла в Україні може не бути. Втім, одна з умов для цього - відсутність додаткових ушкоджень енергетичної інфраструктури. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі "Київ 24".

"Десь серпень і початок вересня — може не бути обмежень взагалі, якщо не буде додаткових атак і пошкоджень.  За умови, що ремонти "Енергоатому" будуть завершені вчасно і атомні енергоблоки працюватимуть, маємо шанси у вересні пожити без обмежень, та й в жовтні", — розповів Харченко.

Також, з його слів, покращення погоди, а саме зниження спеки, може покращити ситуацію. Зокрема, тоді для Києва буде йтися "про 8-10 годин забезпеченого постачання".

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль повідомив, коли відключення світла стануть менш тривалими. Наприкінці липня на деяких енергооб'єктах закінчать ремонтні роботи. Тоді ситуація з електроенергією може покращитися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт повідомив, коли можуть припинитися відключення світла в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.07.2024 203
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»