<
НОВИНИ ДНЯ: Час Х дедалі ближче: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК до 16 липня  Трамп був за 4 см від смерті: експерт пояснив, чому стрілець промахнувся  Як засолити огірки за 30 хвилин  NASA показало цікаве зіткнення пари галактик у формі пінгвіна та яйця  Сестра Софії Ротару відповіла, де перебуває співачка під час війни, та чи спілкується вона з нею  Прорив РФ на Харківщині: Зеленський відповів, чи не шкодує про звільнення Залужного  Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікнікавсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 326

"Отримали максимум". Зеленський прокоментував результат саміту НАТО

Україна не отримала запрошення до НАТО під час нещодавнього саміту, оскільки перебуває у стані війни. Водночас в питанні підтримки "максимум" було виконано.

4_6c014c259a64e0d12bd69e468f553186_650x410_16.07.24

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у відповідь на питання кореспондента РБК-Україна під час пресконференції. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми не отримали на цьому саміті (НАТО, - ред.) того, що не може Україна отримати, якщо вона у війні. Без популізму, без балачок, запрошення в НАТО і членство в НАТО Україна отримає швидко, як тільки закінчиться війна", - заявив президент.

Зеленський відзначив, що країни-партнери зможуть надати Україні запрошення до Альянсу лише після завершення війни. Зокрема для цього їм потрібно консолідоване рішення усіх членів військово-політичного союзу.

"Тому я вважаю, що на цьому саміті НАТО Україна отримала максимум, який ми могли отримати", - додав він.

Саміт НАТО

Під час саміту Альянсу, який проходив з 9 по 11 липня на території Вашингтона, Україна не отримала запрошення до НАТО. Водночас союзники у підсумковому комюніке зазначили, що шлях нашої країни до блоку є "незворотнім".

Зокрема генеральний секретар політично-військового союзу Єнс Столтенберг висловив сподівання, що протягом найближчих 10 років Україна все ж приєднається до Альянсу.

За підсумками 75-го саміту НАТО Україна отримає додаткові системи ППО, літаки F-16 й не тільки. Детальніше про це можна почитати за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Отримали максимум". Зеленський прокоментував результат саміту НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
16.07.2024 326
Еще материалы раздела «Україна»