<
НОВИНИ ДНЯ: Що таке "хиткі штати" і як вони вирішать долю президентських виборів у США  16 липня ще утримається сильна спека, подекуди до 41°  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощі  Цього тижня нас чекають температурні рекорди.всі новини дня
Політика
Україна
16.07.2024 168

Час Х дедалі ближче: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК до 16 липня

У Верховній Раді запевнили, що військовозобов'язані зможуть оновити свої дані без штрафу навіть після 16 липня.

ec8f9a5c85aadd4dce0af24f4d710ecd_16.07.24

Цей день майже настав! Після 16 липня 2024 року в Україні – дати, коли спливає термін оновлення даних військовозобов’язаними – чоловіки призовного віку ризикують отримати повістки або штрафи просто на вулиці. Все залежатиме від того, чи оновив військовозобов’язаний дані та чи має з собою відповідні документи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що чекає на військовозобов’язаних, які оновили свої військово-облікові дані, та на тих українців, які знехтували цим обов’язком – дивіться в ексклюзиві Вікторії Панченко для TSN.ua.

Оновлення даних – обов’язкова вимога для всіх військовозобов’язаних

16 липня спливає 60-денний термін, відведений на оновлення військово-облікових даних для військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років, згідно з новим законом. Міноборони закликає українських чоловіків не зволікати та оновити свої військово-облікові дані:

"Ті, хто не виконали норму закону, ті можуть отримати відповідний адміністративний штраф. І ми знаємо, що суми стартують від 17 тисяч гривень. Тому закликаємо всіх за той час, який залишився, все-таки оновити свої дані. Найпростіше це зробити наразі в застосунку "Резерв+".

Про те, що обов’язково потрібно оновити дані до 16 липня 2024 року, говорять і юристи. Адвокатка у сфері військового права та медицини Анастасія Кондрась наголошує, що це мають зробити всі військовозобов’язані чоловіки, які перебувають не тільки в Україні, а й за кордоном. А також підкреслює, що цю процедуру мають пройти і жінки, які здобули професію медика та фармацевта. Ба більше, юристка пояснює, чого очікувати після процедури оновлення даних. Про це вона розповіла в ексклюзивному коментарі для ТСН.ua.

Кондрась підкреслює, що якщо знехтувати обов’язком і не оновити військово-облікові дані, то чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність. Юристка також пояснює, хто може виписати штраф за порушення правил військового обліку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Час Х дедалі ближче: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК до 16 липня 5.00 5 1
Політика / Україна
16.07.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»