<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можуть в Україні збільшити кількість блокпостів після 17 липня: що говорять у Міноборони  У частині України спека послабне: прогноз погоди на 18 липня  В США закрили справу щодо Трампа про засекречені документи: що про це відомо  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогноз  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липнявсі новини дня
Політика
Світ
17.07.2024 4695

Участь Росії у другому Саміті миру: США зробили заяву

Вашингтон наголошує: Україна "сама вирішує, коли, як і в якій формі розпочати дипломатичні переговори".

0240d8b39f22eb6e7aac8adaf74cbea7_17.07.24

Сполучені Штати Америки підтримають рішення України щодо залучення агресорки Росії до проведення другого Саміту миру, якщо участь представників Москви у майбутньому заході ініціює українська сторона. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це під час брифінгу заявив заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

"Це те (РФ у другому Саміті - Ред.), що ми з ними обговорювали. Але будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів - це рішення, які має ухвалювати Україна, а не Сполучені Штати, не будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту", - наголосив представник Держдепу.

За його словами, Україна "сама вирішує, коли, як і в якій формі розпочати дипломатичні переговори". Тим часом Вашингтон - як партнер та надавач допомоги Україні "підтримаємо їх, якщо вони виберуть цей шлях".

"Ми завжди чітко пояснювали це. І я зауважу - і це стосується того, як Кремль відповів, принаймні спочатку, на ті заяви з боку України - ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна готова, але ніколи не було ясно, що Кремль готовий до реальної дипломатії", - зауважив Метью Міллер.

Представник Держдепу наголосив, що Штати надалі будуть продовжуватимуть підтримувати Україну, "якщо і коли вони вважатимуть подальші дипломатичні кроки з Росією доречними, ми підтримаємо їх у цьому рішенні".

"Ми завжди вважали, що рішення щодо дипломатії навколо цього конфлікту повинні прийматися Україною, де Україна є "за кермом". Тому, коли вони - якщо вони хочуть запросити Росію на той саміт, звичайно, ми це підтримуємо", - сказав  Міллер.

Нагадаємо, заступник російського міністра закордонних справ Михайло Галузін заявив, що РФ не братиме участі у новому Саміті миру через "ультимативну" риторику цього заходу, яка нібито ігнорує "інші ініціативи вирішення російсько-українського конфлікту".

Оценка материала:

5.00 / 2
Участь Росії у другому Саміті миру: США зробили заяву 5.00 5 2
Політика / Світ
17.07.2024 4695
Еще материалы раздела «Світ»