НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
17.07.2024 374

Коли в Україні покращиться ситуація зі світлом: відповідь Держенергонагляду

Найближчими днями в Україні спаде спека, що зменшить навантаження на енергосистему та дещо нормалізує її роботу.

dscf3026_17b504cf9cba3a6cead29b913fb4a953_650x410_17.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Держенергонагляду Руслана Слободяна в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"В першу чергу, у зв'язку із нормалізацією температурних режимів, які зараз знаходяться у вищі кліматичної норми. Як тільки вони стануть ближче до норми, обсяги запроваджених графіків очікувано знизиться", - розповів Слободян.

Він додав, що аварійно-відновлювані роботи наразі тривають у цілодобовому режимі, що також матиме позитивний вплив.

"Сподіваємось уже найближчим часом, але про детальні плани з відновлення і зрозумілих причин я більш детально розповісти не можу", додав він.

Ситуація зі світлом в Україні

Від початку року Росія вдалась вже до 8 масованих обстрілів по території України. Під удар неодноразово потрапляли об'єкти енергетичної інфраструктури. Останнє призвело до повернення графіків відключень: погодинних та аварійних.

16 липня, в низці областей України були запровадженні екстрені відключення світла. У Харківській області, як приклад, рішення було прийнято через аномальну спеку.

Як відзначав голова українського уряду Денис Шмигаль, ймовірно, ситуація зі світлом повинна буде покращитись вже у 20 числа липня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли в Україні покращиться ситуація зі світлом: відповідь Держенергонагляду 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
17.07.2024 374
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»