<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє негода: де будуть сильні грози і шквали  У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став  Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборони  Спека та ураганний вітер: у Києві оновлено ще два погодних рекорди  Чи готова Україна до переговорів з Росією: що пишуть у NYT  Росія не зацікавлена у переговорах з Україною на засадах міжнародного права, - ISW  Після замаху на Трампа у Кремлі повідомили, як охороняють Путінавсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2024 181

Мобілізація в Україні: що робити людям, яких "Резерв+" направляє до ТЦК

Дедлайн оновлення даних військовозобов’язаними українцями — 16 липня.

53668390a1e06a318064eb1ad8065c04_18.07.24

“Інформація про вас неповна, зверніться до ТЦК” — таке повідомлення бачать багато військовозобов’язаних, які оновлюють свої дані у застосунку "Резерв+". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чи обов’язково потрібно йти до ТЦК у такому разі, в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла адвокатка у сфері військового права та медицини Анастасія Кондрась.

“Досить часто ми спостерігаємо ситуацію, коли людина оновила дані через ЦНАП або через "Резерв+" і, наприклад, у військовому квитку вона перебуває на обліку, а в "Резерв+" вона не перебуває на обліку — або навпаки. Буває таке, що людина за висновком ВЛК виключена з військового обліку, тобто вона не є військовозобов’язаною, її не можуть мобілізувати, а в "Резерв+" написано, що вона перебуває на обліку. Буває таке, що взагалі не можуть знайти інформацію про людину”, —  розповіла адвокатка.

За її словами, якщо застосунок "Резерв+" або Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) просить людину звернутися до ТЦК та СП, такі дані не є уточненими.

“Дійсно, для того, щоб завершити цю процедуру, потрібно звернутися до ТЦК та СП. Оскільки в нас зараз тільки відбувається створення і наповнення цього реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, то ми можемо спостерігати деякі збої із наповненням цього реєстру. Для того, щоб дані актуалізувати, потрібно все ж таки з’явитися до ТЦК та СП”, —  зазначила Анастасія Кондрась.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація в Україні: що робити людям, яких "Резерв+" направляє до ТЦК 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»