<
НОВИНИ ДНЯ: Росія не зацікавлена у переговорах з Україною на засадах міжнародного права, - ISW  Після замаху на Трампа у Кремлі повідомили, як охороняють Путіна  Чи впливають бойові дії в Україні на зміни клімату: відповідь синоптиків  Вашингтон, Брюссель чи Київ: якій владі більше довіряють українці  ЦНАПи – все?: де можна оновити дані після 17 липня  Температура води в Дніпрі у Києві перевищила рекорд 2010 року та наблизилася до 30 градусів  Військовий обов'язок в Україні. Чи можуть призвати на службу виключених і знятих з облікувсі новини дня
Політика
Світ
18.07.2024 215

У Британії назвали Китай, Росію і Північну Корею "смертельними" загрозами

Заява Робертсона важлива.

584a73f63e7cecf55271fbd84e42700a_18.07.24

Росія, Іран, Північна Корея і Китай становлять "смертельну" загрозу для Великої Британії та НАТО загалом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив керівник стратегічного огляду оборонного потенціалу Британії Джордж Робертсон, повідомляє Bloomberg.

"Ми стикаємося зі смертоносним квартетом країн, які все більше працюють разом", - заявив він.

Видання пише, що заяви Робертсона мають велике значення. Адже проведений під його керівництвом огляд задасть курс для оборонної політики нового лейбористського уряду Британії. За інформацією британського Міноборони документ опублікують на початку 2025-го. Він представить план дій щодо досягнення мети, а саме виділення 2,5% від ВВП на оборону, яку поставив новий прем'єр Кір Стармер.

Bloomberg зауважує, що оборона стала першим випробуванням для Стармера на посаді очільника уряду Британії. Він прагне заявити про себе на світовій арені як про сильного прогресивного лідера перед обличчям сплеску популізму в Європі та можливості нового президентства Дональда Трампа в США,

Тим часом Робертсон, який очолював НАТО від 1999 до 2003 року і раніше обіймав посаду міністра оборони за Тоні Блера, керуватиме оборонним оглядом нового уряду.

Нагадаємо, раніше в НАТО назвали Китай "вирішальним чинником" у війні РФ. Країни Альянсу засудили КНР і зажадали від Китаю "припинити будь-яку матеріальну і політичну підтримку військових дій Росії". На це Пекін обурено відреагував, назвавши заяву НАТО "провокаційною".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Британії назвали Китай, Росію і Північну Корею "смертельними" загрозами 5.00 5 1
Політика / Світ
18.07.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»