<
НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр  Держдеп США різко відповів Лаврову щодо "загроз" для Росії з боку Заходу  Кабачкові рулети: рецепт легкої овочевої закуски  Україну накриє негода: де будуть сильні грози і шквали  У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став  Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборони  Спека та ураганний вітер: у Києві оновлено ще два погодних рекордивсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2024 215

Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборони

Військовозобов’язаних, які вже оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, затримувати працівники ТЦК не будуть.

_viyskoviy_shevron_ukrayina_gettyimages_1620354990_9048b1f2c6a02b45eb18dfc36830c92d_650x410_18.07.24

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на ефір "Радіо Свобода". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Людина виконала норму закону у зазначений термін, вона оновила свої військово-облікові дані, вона вказала місце свого проживання. Тобто туди може прийти направлення на ВЛК. Відповідно, немає сенсу цю людину "ловити" серед вулиці", - пояснив він

Речник заазначив, що з цим були пов’язані "неприємні процеси", які негативно впливали і продовжуватимуть впливати на імідж Збройних Сил України, коли на блокпостах і силоміць когось намагаються витягувати.

"Представники ТЦК та СП не мають цього робити, не мають таких повноважень. Це можуть робити тільки представники поліції згідно із законом", - констатував Лазуткін.

Він додав, що військовозобов’язані для того й оновлювали свої дані, щоб було зрозуміло, де вони перебувають, для потенційного направлення на військово-лікарську комісію. Якщо дані не оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

ВЛК в Україні

У травні в Україні затвердили зміни до наказу №402, який визначає механізм проведення ВВК військовозобов'язаних в Україні.

Цих нововведень потребував підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон, яким було скасовано статус "обмежено придатний".

Зазначимо, що оновлення військово-облікових даних не потребує проходження ВЛК. А направлення на проходження ВЛК має видати ТЦК, де військовозобов'язаний стоїть на обліку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»