<
НОВИНИ ДНЯ: Коли святкують Успіння Богородиці 2024 року: дата за новим календарем, історія, традиції  Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр  Держдеп США різко відповів Лаврову щодо "загроз" для Росії з боку Заходу  Кабачкові рулети: рецепт легкої овочевої закуски  Україну накриє негода: де будуть сильні грози і шквали  У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став  Чи буде ТЦК затримувати тих, хто встиг вчасно оновити дані: відповідь Міноборонивсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2024 1577

У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став

Генеральний секретар Єнс Столтенберг оголосив про призначення старшого представника, який очолить Представництво НАТО в Україні. Посаду отримав Патрік Тернер.

1_ef88f8bb1ac5baf44c31702a165a6f45_650x410_18.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт НАТО. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Для мене справжня честь бути призначеним старшим представником НАТО в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити Представництво НАТО і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами НАТО, щоб допомогти надати Україні підтримку від НАТО", - сказав Тернер.

Він очолить Представництво НАТО в Україні та виконуватиме роль координатора взаємодії НАТО з українською владою. Тернер координуватиме допомогу НАТО та надаватиме Альянсу оцінки щодо ситуації в Україні.

Тернер вступить на посаду в Києві у вересні 2024 року. Наразі Представництво НАТО в Україні очолює Карен МакТір.

Що відомо про Патріка Тернера

До призначення Патрік Тернер працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

Під час його роботи на посаді помічника генсека закінчилася кампанія в Афганістані.

Нагадаємо, що 9-11 липня у Вашингтоні відбувся 75-й саміту НАТО. Учасники саміту ухвалили рішення про збільшення присутності НАТО в Україні. Зокрема, у рамках цього було погодження призначення спеціального представника в Києві.

Також під час саміту НАТО партнери погодили створення структури для координації допомоги Україні в довгостроковій перспективі. Вона буде мати назву "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU).

Оценка материала:

5.00 / 2
У НАТО призначали головного представника в Україні: хто ним став 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2024 1577
Еще материалы раздела «Україна»