<
НОВИНИ ДНЯ: Повістка поштою: коли розпочнуть штрафувати ухилянтів  Підготовка до вбивства Трампа: в Ірані зробили заяву  "Вихід на кордони 1991-го року – ще не перемога": командир 93-ї ОМБр про закінчення війни  Як приготувати шоколадно-яблучний мус: смачний рецепт від нутриціологині  Коли святкують Успіння Богородиці 2024 року: дата за новим календарем, історія, традиції  Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр  Держдеп США різко відповів Лаврову щодо "загроз" для Росії з боку Заходувсі новини дня
Політика
Європа
18.07.2024 146

Греція продовжила заборону на перекачування російської нафти біля своїх берегів, - Reuters

Грецькі ВМС продовжили дію попередження, яке фактично забороняє рух суден біля узбережжя південно-східної частини Пелопоннесу і далі, щоб перешкодити перекачуванню російської нафти з судна на судно біля берегів Греції.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Протягом останніх місяців Греція випускала і продовжувала такі попередження у зв'язку з військовими навчаннями біля берегів Лаконської затоки і навіть далі, біля острова Кітіра, закликала торговельні та інші судна уникати цього району.

Останнє попередження продовжено до 15 вересня 2024 року.

"Очевидно, що воно є ефективним для запобігання передачі вантажів, які не слід передавати", - пояснив одне з джерел, що є основною причиною його продовження.

Після вторгнення Росії в Україну в 2022 році міжнародні санкції ускладнили торгівлю російською нафтою та нафтопродуктами, що спонукало трейдерів шукати лазівки для їхнього експорту, включаючи офшорну перевалку з судна на судно.

Води навколо південного узбережжя Греції та Лаконської затоки останнім часом стали точками перевалки з танкерів, які перевозять російську нафту, на інші судна.

Раніше грецькі офіційні особи заявляли, що грецька влада не може доглядати судна під іноземним прапором у міжнародних водах, і такі військово-морські рекомендації допомагають стримувати перевалку з судна на судно у відкритому морі.

Тіньовий флот

З того часу, як західні країни ввели ціновий ліміт на російську нафту в спробі обмежити життєво важливі засоби для війни в Україні, Росія покладається на флот старіючих танкерів.

Раніше США запровадили санкції проти російської танкерної групи "Совкомфлот" з метою скоротити доходи Кремля від продажу нафти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Греція продовжила заборону на перекачування російської нафти біля своїх берегів, - Reuters 5.00 5 2
Політика / Європа
18.07.2024 146
Еще материалы раздела «Європа»