<
НОВИНИ ДНЯ: Повістка поштою: коли розпочнуть штрафувати ухилянтів  Підготовка до вбивства Трампа: в Ірані зробили заяву  "Вихід на кордони 1991-го року – ще не перемога": командир 93-ї ОМБр про закінчення війни  Як приготувати шоколадно-яблучний мус: смачний рецепт від нутриціологині  Коли святкують Успіння Богородиці 2024 року: дата за новим календарем, історія, традиції  Спека в Україні може кожного року ставати сильнішою, - Укргідрометцентр  Держдеп США різко відповів Лаврову щодо "загроз" для Росії з боку Заходувсі новини дня
Політика
Світ
18.07.2024 127

Японія передасть 3,3 млрд доларів Україні з доходів від заморожених активів РФ, - ЗМІ

Японія вступила в завершальну стадію узгодження надання 3,3 мільярда доларів на підтримку України за рахунок заморожених російських активів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Kyodo. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними дипломатичних джерел видання, ця сума становить понад 6% від загальної суми підтримки в 50 мільярдів доларів. Японія поспішає завершити розробку системи реалізації допомоги до кінця року.

Очікується, що G7 обговорить і досягне спільної угоди в рамках зустрічі міністрів фінансів і голів центральних банків G20, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) наприкінці липня.

Сполучені Штати і Європейський союз, які відіграють провідну роль у використанні заморожених активів Росії, внесуть по 20 мільярдів доларів із 50 мільярдів доларів. Решту 10 мільярдів доларів розділять між собою Японія, Велика Британія і Канада.

G7 вирішила, що допомога Україні, яка зазнає російської агресії, надаватиметься у вигляді кредиту, а інвестиційні доходи від заморожених російських активів використовуватимуться для погашення кредиту.

Кредит на 50 млрд доларів

Лідери "Великої сімки" на саміті у червні в Італії погодили надання Україні кредиту на 50 мільярдів доларів шляхом доходів від російських активів, заморожених у західних країнах з початку повномасштабної війни в Україні. Ці кошти планують передати Україні до кінця 2024 року.

Країни ЄС планують надати до 60% коштів для кредиту Україні на суму 50 мільярдів доларів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Японія передасть 3,3 млрд доларів Україні з доходів від заморожених активів РФ, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
18.07.2024 127
Еще материалы раздела «Світ»