НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
19.07.2024 173

Неоновлення даних українців за кордоном: як будуть карати чоловіків

Реалізувати покарання за кордоном важче, ніж в Україні.

7021413c8696d4139928cacc23247123_19.07.24

Військовозобов'язаних українців, які нині перебувають за кордоном та не оновили дані до 16 липня, каратимуть адміністративними штрафами. Втім, реалізувати це буде важче, ніж в країні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв'ю YouTube-каналу "єПитання".

За словами Черногоренко, наразі немає єдиного інструменту, який дозволив би це зробити.

"Створюється постанова про адміністративне правопорушення, постанову має прийняти людина, вона має сплатити штраф", — сказала заступниця міністра.

Українці за кордоном "зберігають зв’язок з державою", наголосила Черногоренко. А тому мають виконувати свої конституційні обов’язки — "тут не може бути якогось виокремлення".

"Все так само — адміністративна відповідальність. Просто державі буде трошки складніше реалізувати це. З огляду на те, що люди вимушені були залишити свою державу", — наголошує представниця Міноборони.

Як повідомлялося, Reuters із посиланням на українських військових пише, що рівень мобілізації в Україні зріс удвічі у травні та червні 2024 року порівняно з попередніми двома місяцями. Це попри те, що ентузіазм суспільства щодо військової служби слабшає.

Оценка материала:

5.00 / 2
Неоновлення даних українців за кордоном: як будуть карати чоловіків 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
19.07.2024 173
Еще колонки: Колонки / Блоги