<
НОВИНИ ДНЯ: Кремль готує росіян до 10-річної війни з повним знищенням України в кінці, - ISW  Уряд пропонує збільшити військові видатки на 500 млрд гривень: на що підуть кошти  Кремль посилює утиски критиків війни з Україною всередині РФ — британська розвідка  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.07.2024 117

Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз

Зазначається, що різкого зниження температури не очікується.

63599-1_large_19.07.24

Погода в Україні у найближчі 10 днів сильно не зміниться. Такий прогноз дала прес-секретар Укргідрометцентру Наталія Птуха під час брифінгу в Медіацентрі Україна. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Найближча перспектива - послаблення тієї спеки, яка є. Але відразу зазначу, що досить різкого зниження температури ми не очікуємо", - попередила вона.

За словами Птухи, проте таких екстремальних температур уже не буде - температура повітря трохи послабиться.

Також вона додала, що після 18 - 19 липня на територію України знову почне впливати інший антициклон, і очікуються "все одно досить високі значення температури":

"Більш притаманні кліматичним нормам для українського літа, будуть присутні. Сильних змін на найближчі 10 днів поки що не простежується".

Погода в Україні - коли стане прохолодніше

Нагадаємо, як писав УНІАН, погода 18 липня дещо зміниться - у низці областей України надзвичайної спеки вже не буде. Зниження температури очікується на заході, на півночі (крім Сумської області), а також у Вінницькій і Черкаській областях. На решті території все ще буде +36°...+42°.

Раніше синоптикиня Наталка Діденко розповіла, що антициклон, який тривалий час блокував просування вглиб континенту вологих і свіжих повітряних мас з Атлантики, нарешті потроху руйнується. За її прогнозом уже з 18 липня в низці областей очікується деяке зниження температури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.07.2024 117
Еще материалы раздела «Суспільство»