<
НОВИНИ ДНЯ: Кремль готує росіян до 10-річної війни з повним знищенням України в кінці, - ISW  Уряд пропонує збільшити військові видатки на 500 млрд гривень: на що підуть кошти  Кремль посилює утиски критиків війни з Україною всередині РФ — британська розвідка  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
19.07.2024 102

Нововведення на кордоні: скільком чоловікам відмовили у виїзді

Тепер для перетину кордону чоловікам потрібний військовий квиток.

79939935baff31b539f7c4a3e48d29f5_19.07.24

Від 17 липня наявність військового квитка стала обов'язковою для всіх українських чоловіків віком від 18 до 60 років для перетину кордону. Втім, наразі прикордонники не фіксують збільшення загальної кількості відмов чи інцидентів, пов'язаних з цим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі "УП".

"Відмову в перетині кордону через відсутність військово-облікового документу в перший день нововведення отримали 87 громадян. В той же час загальна кількість відмов - у порівнянні з попереднім днем, значно не збільшилася. Це свідчить про те, що більшість чоловіків свідомо підійшли до необхідності мати при собі військово-облікові документи", - наголосив представник ДПСУ.

За його словами, загальна кількість відмов у середу 17 липня була майже 255 особам, з яких 87 – через відсутність військово-облікового документу, а 16 липня загальна кількість відмов становила 220.

Окремо представник ДПСУ додав, що для категорії чоловіків, які мають право на перетин кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров’я, в військово-облікових документах повинна бути зазначена інформація про отримання такої відстрочки чи виключення з військового обліку.

Нагадаємо, у ДПСУ повідомили, чи можуть вручити повістку на кордоні. Зазначається, що на КПП можуть перебувати працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нововведення на кордоні: скільком чоловікам відмовили у виїзді 5.00 5 2
Політика / Україна
19.07.2024 102
Еще материалы раздела «Україна»