<
НОВИНИ ДНЯ: Чи повернеться в Україну потужна спека: прогноз до кінця липня  Нові податки на солодкі напої: на скільки в Україні здорожчає газована вода  У Мінекономіки розповіли, скільки українців можна забронювати від мобілізації  Зеленський озвучив, як зробити Путіна "безпомічним" і завершити війну  Спека відступає: синоптикиня назвала дату, коли прийде прохолода  У Раді відповіли на критику щодо законопроекту про штрафи для корупціонерів  Рада ухвалила збільшення акцизів на пальневсі новини дня
Політика
Україна
20.07.2024 141

У Раді відповіли на критику щодо законопроекту про штрафи для корупціонерів

Схвалений депутатами у першому читанні законопроект 11340, який фактично дозволяє корупціонерам піти на угоду зі слідством та штрафом "відкупитися" від покарання, був вимогою міжнародних партнерів в рамках Ukraine Facility Plan.

_arahamiya_gettyimages_1241716289_ee00e72b87ab3dca9198cc794b11dd2b_650x410_20.07.24

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише РБК-Україна з посиланням на публікацію в його Telegram-каналі. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Депутати взагалі не підіймали питання угоди зі слідством в корупційних правопорушеннях. Це надійшло від наших партнерів у рамках зобов’язань Ukraine Facility Plan. Сьогодні голосували урядову версію, тому що уряд визначений перемовником з ЄС по цьому плану", - написав Арахамія в Telegram-каналі.

За його словами, до проекту закону, який пройшов сьогодні перше читання, дійсно є перелік зауважень у письмовій формі від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду. Але, як зауважив він, угода корупціонера зі слідством - це право прокуратури, а не обов'язок.

"Фінальна версія законопроекту все одно буде проходити "залік" від міжнародників. Якщо громадянське суспільство вважає цей законопроект "зрадою", у нього є право і можливість надати свої аргументи представникам посольств і міжнародних організацій. Але я впевнений, що все буде гарно доопрацьовано до другого читання, як це вже було багато разів в подібних ситуаціях", - додав глава фракції.

Законопроект 11340

У четвер, 18 липня, Рада схвалила у першому читанні законопроект 11340. Документ передбачає надання можливості корупціонерам у разі угоди зі слідством отримати штраф замість покарання в'язницею.

Так, для винних у корупції хочуть встановити штрафи від 204 тисяч гривень до 204 млн гривень. Однак схвалення законопроекту викликало шквал критики серед громадянського суспільства та опозиції.

Варто зауважити, що минулого року президент Володимир Зеленський хотів навпаки посилити покарання за корупцію під час війни. Ба більше, прирівняти її до державної зради. Чому цю ідею відклали - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді відповіли на критику щодо законопроекту про штрафи для корупціонерів 5.00 5 2
Політика / Україна
20.07.2024 141
Еще материалы раздела «Україна»