<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко несподівано вирішив показати Заходу "миролюбність" Білорусі: що він вигадав  Як приготувати літній салат із запечених перців: рецепт від фудблогерки  На вихідних в Україні стане ще свіжіше  У перспективі мають знову з'явитися угоди щодо роззброєння з Росією, - Шольц  Українці визначилися зі ставленням до "простих жителів Росії"  Чи повернеться в Україну потужна спека: прогноз до кінця липня  Нові податки на солодкі напої: на скільки в Україні здорожчає газована водавсі новини дня
20.07.2024 159

У Мінекономіки розповіли, скільки українців можна забронювати від мобілізації

Для забезпечення військових потреб можна забронювати від мобілізації 1,2 млн осіб. Понад половина цього обсягу вже використана.

Про це заявив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Forbes Ukraine. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначив заступник міністра, від мобілізації можна забронювати 1,2 млн українців для забезпечення військових потреб. Вже заброньовано від мобілізації 800 тисяч осіб.

За словами чиновника, ще є певний запас для бронювання працівників критично важливих підприємств.

Кіндратів пояснює, що Забронювати 100% працівників можуть компанії, які критично важливі для забезпечення потреб української армії, інших військових підприємств, компанії паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів. Також до цього переліку внесені підприємства, які займаються будівництвом фортифікаційних споруд або займаються міжнародною технічною допомогою.

Електронне бронювання в "Дії"

Нагадаємо, вчора, 17 липня, у "Дії" запустили електронне бронювання від мобілізації. Керівники критично важливих підприємств, якщо вони мають відповідний статус, можуть забронювати своїх працівників.

У Мінцифри наголошували, що забронювати працівника через "Дію" можна протягом години.

Додамо, що раніше бронювання здійснювалося лише в офлайн-форматі. Рішення про бронювання ухвалює Міністерство економіки.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Мінекономіки розповіли, скільки українців можна забронювати від мобілізації 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.07.2024 159
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»