<
НОВИНИ ДНЯ: Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг  Цікавий рецепт швидких маринованих огірків: секрет розкрила фудблогерка  Київ займає одне з найнижчих місць у рейтингу найкращих міст планети: у чому причини  Спека в Україні піде на спад, але не скрізь: синоптики дали прогноз на вихідні  Лукашенко несподівано вирішив показати Заходу "миролюбність" Білорусі: що він вигадав  Як приготувати літній салат із запечених перців: рецепт від фудблогерки  На вихідних в Україні стане ще свіжішевсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2024 146

Усміхнулися і тиснули руки: Володимир Зеленський зустрівся з королем Чарльзом III

Це була вже друга аудієнція українського президента у британського монарха після коронації.

6b0a86c2de605dab32c4893918b0fab2_20.07.24

Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Великої Британії. Він взяв участь у саміті Європейського політичного співтовариства, який провів новий прем'єр-міністр сер Кір Стармер. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Під час цієї поїздки президент зустрівся з королем Чарльзом III у Бленхеймському палаці. Аудієнція відбулася після завершення саміту.

"Його Королівська Величність Король Чарльз ІІІ прийняв Президента України Володимира Зеленського по завершенню саміту Європейської політичної спільноти, який відбувся у Бленгеймському палаці. На цій зустрічі 46 європейських лідерів зібралися разом, аби обговорити низку міжнародних викликів, можливостей та наші спільні цінності", — повідомила королівська родина у соціальній мережі Instagram, продублювавши це повідомлення і українською мовою.

Король Чарльз для зустрічі одягнув свій улюблений сірий костюм, сорочку та краватку з принтом. Доповнювали образ монарха хустку в нагрудній кишені, запонки із сапфірами та пара чорних туфель. Також незмінно на мізинці він носив свій золотий перстень, а на лацкані піджака квітку.

Президент України був у скромнішому вбранні — чорному поло з тризубом, мілітарі штанах та черевиках. Такий стиль він носить від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Також на його руці можна помітити обручку, яку він протягом багатьох років носить на середньому пальці.

Нагадаємо, що востаннє Зеленський зустрічався з Чарльзом минулого року у Букінгемському палаці. Того разу король Чарльз III більше десяти секунд не тиснув руку президента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Усміхнулися і тиснули руки: Володимир Зеленський зустрівся з королем Чарльзом III 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2024 146
Еще материалы раздела «Світ»