<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг  Цікавий рецепт швидких маринованих огірків: секрет розкрила фудблогерка  Київ займає одне з найнижчих місць у рейтингу найкращих міст планети: у чому причинивсі новини дня
Політика
Європа
20.07.2024 753

Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг

Столтенберг закликав європейських членів НАТО посилити свої зобов'язання щодо підтримки України.

8f8f164be5f06777f6cd1784d70d4389_20.07.24

Європа повинна бути готова до десятилітньої війни Росії проти України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише BBC.

За його словами, "парадокс" війни в Україні полягає в тому, що чим довше західний військовий альянс зобов’язується вести війну, тим швидше буде досягнуто рішення.

Столтенберг закликав європейських членів НАТО посилити свої зобов'язання на тлі побоювань, що фінансування США може бути скорочено або навіть припинено, якщо Дональд Трамп виграє другий термін на посаді президента США на виборах у листопаді.

На запитання, чи повинні союзники по НАТО бути готовими до конфлікту в Україні, який триває понад 10 років, Столтенберг відповів: "Так".

"Коли ми дуже чітко повідомляємо, що ми тут надовго, що ми маємо міцну стійку підтримку України, тоді у нас є умови для вирішення, коли Україна переважатиме як суверенна незалежна держава. Це забезпечить більшу передбачуваність, підзвітність і підтримку, а також продемонструє наше незмінне зобов’язання підтримувати Україну", – сказав Столтенберг.

Коментарі Столтенберга прозвучали тоді, коли Німеччина оголосила, що планує майже вдвічі скоротити військову допомогу Україні наступного року – з приблизно 6,7 мільярда фунтів стерлінгів (8 мільярдів євро; 8,7 мільярда доларів США) до приблизно 3,4 мільярда фунтів стерлінгів.

Раніше Столтенберг заявив, що українські військові мають право завдавати ударів по військовим цілям на території Росії. І це чітко визнано міжнародним правом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Європа
20.07.2024 753
Еще материалы раздела «Європа»