<
НОВИНИ ДНЯ: Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентом  Київський фунікулер закриють на місяць для ремонту  Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенбергвсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2024 299

Трамп заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком.

_gettyimages_1471924599_ba7075b0308331637c68ca770f969ddf_650x410_20.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію Голосу Америки. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначимо, що у фінальній промові на з'їзді Республіканської партії Трамп торкнувся питання війни в Україні та інші конфлікти, які виникли останнім часом.

За його словами, завдяки перемозі на виборах у листопаді "роки війни, хаосу та слабкості закінчаться". Трамп заявив, що при ньому не було жодних воєн за винятком ІДІЛу, і він зупинить усі війни телефонним дзвінком.

"Я зупиню ці війни лише телефонним дзвінком. Я можу зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком", - заявив Трамп.

Також у ході свого виступу він сказав, що за Джорджа Буша Росія вторглася до Грузії, при владі Барака Обами РФ забрала Крим, а за нинішньої адміністрації США Росія хоче забрати всю Україну. Трамп додав, що коли він був у Білому домі, Росія нічого не забрала. Його боялися як РФ, так і Китай.

"Я закінчу кожну міжнародну кризу, яку створила нинішня адміністрація, включаючи жахливу війну між Росією та Україною", - сказав Трамп під час свого виступу.

Водночас CNN зазначає, що колишній президент США помилково стверджує, що за його правління "світ був миром". Видання пише, що коли Трамп залишив свою посаду на початку 2021 року, були десятки невирішених воєн і збройних конфліктів. Зокрема:

війська США, як і раніше, були розгорнуті в бойових місіях в Афганістані та Іраку;

продовжувалися громадянські війни в Сирії, Ємені та Сомалі, як і війна в регіоні Тиграй в Ефіопії;

ізраїльсько-палестинський конфлікт також продовжувався, як і конфлікти між Ізраїлем та Хезболлою в Лівані, між Ізраїлем та Сирією та між Ізраїлем та Іраном;

ісламістські повстанці продовжували боротьбу у регіоні Сахеля в Африці;

спостерігалося велике насильство у затяжних нарковійнах у Мексиці;

продовжувалися бої на Донбасі в Україні.

Нагадаємо, що сьогодні, 19 липня, між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським запланована телефонна розмова. Вона відбудеться на тлі стурбованості в Європі щодо того, якою буде політика Трампа щодо війни в Україні, якщо він переможе на виборах президента.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Трамп офіційно оголосив про згоду балотуватися на пост президента США від Республіканської партії. Це вже його третє висунення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп заявив, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2024 299
Еще материалы раздела «Світ»