<
НОВИНИ ДНЯ: Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентом  Київський фунікулер закриють на місяць для ремонту  Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенбергвсі новини дня
Політика
Європа
20.07.2024 177

Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною

Німеччина відкинула заклик збивати російські ракети та дрони над Україною. Також Берлін не хоче зняти обмеження на удари по Росії західною зброєю.

_sholts_gettyimages_1230077584_165c93976140381b8baeb988936ab351_650x410_20.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на канцлера Німеччини Олафа Шольца, якого цитує DW. Про це повідомляють Контракти.UA.

Шольц відхилив заклик президента України Володимира Зеленського до союзників збивати російські ракети та безпілотники над Україною. Відповідну заяву канцлер Німеччини зробив на пресконференції після саміту Європейської політичної спільноти у Великобританії.

Як зазначають ЗМІ, заперечення Шольца стосувалися також заклику Зеленського зняти обмеження на використання наданої західної зброї для ударів по території Росії.

На питання про те, чи згоден Шольц з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського, він сказав: "Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути й мови, і США також дуже чітко висловилися щодо цього".

Що сказав Зеленський

Президент України Володимир Зеленського вчора, 18 липня, взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії. Він закликав партнерів посилити протиповітряну оборону України та скасувати обмеження на удари по Росії наданою Україні зброєю.

Зеленський наголосив, що всі аеродроми, з яких Росія атакує Україну, мають бути знищені.

Варто додати, що більшість союзників дозволили Україні використовувати передану зброю для ударів по прикордонних регіонах Росії, щоб зупинити нові атаки. Це сталося на тлі нового наступу окупантів на півночі Харківської області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною 5.00 5 2
Політика / Європа
20.07.2024 177
Еще материалы раздела «Європа»