<
НОВИНИ ДНЯ: Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентом  Київський фунікулер закриють на місяць для ремонту  Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16  Домашній лимонад: класичний рецепт, з м'ятою, цитрусовий, імбирний  Учені вперше натрапили на Місяці на печеру: вона може прихистити астронавтів  Шольц відхилив заклик Зеленського збивати ракети та дрони над Україною  Європа має підготуватися до десятилітньої війни в Україні – Столтенбергвсі новини дня
Політика
Європа
20.07.2024 132

Макрон зробив важливу заяву щодо боротьби з російським флотом

Європейська спільнота протидіятиме суднам, які допомагають РФ торгувати нафтою в обхід санкцій ЄС.

39408cccb5597ea4f8894b678df2a350_20.07.24

Європейська спільнота посилить боротьбу з так званим "фантомним флотом" РФ - російськими танкерами, які перевозять нафту в обхід європейських санкцій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції після саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії, передає Укрінформ.

Французький лідер наголосив, що підтримує заклик британського прем’єр-міністра Кіра Стармера «посилити наші дії проти так званого "фантомного флоту", тобто суден, які дозволяють Росії обходити санкції ЄС".

Макрон також запевнив, що підтримка України з боку європейської спільноти буде посилюватися.

"Ми підтвердили нашу підтримку президенту Зеленському та українському народу, і цілком очевидно, що місце України в європейській сім'ї є цілком виправданим. Наша підтримка буде посилюватися, тому що в Україні на карту поставлено питання Європи та її безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, французький президент Еммануель Макрон заявив, що готовий відновити спілкування із очільником Кремля Володимиром Путіним, бо вірить "в силу діалогу".

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон зробив важливу заяву щодо боротьби з російським флотом 5.00 5 2
Політика / Європа
20.07.2024 132
Еще материалы раздела «Європа»